Hoe Zorg Je Voor Continuïteit Tijdens Een Commerciële Transitie?

Verlies van continuïteit is een risico bij een wisseling van de wacht.

Een commerciële transitie kan een uitdagende periode zijn voor elk bedrijf. Of het nu gaat om het vertrek van een commercieel directeur of een herstructurering van je verkoopteam, het waarborgen van continuïteit is essentieel om verlies van momentum te voorkomen.

 

Hoe houd je koers?

Tijdens een transitie is het cruciaal om de operationele continuïteit te waarborgen. Een interim commercieel manager kan direct aan de slag om de dagelijkse gang van zaken te handhaven en tegelijkertijd strategische verbeteringen door te voeren. Dit voorkomt stagnatie en zorgt ervoor dat je verkoopteam gefocust blijft.

Hoe kan het wel?

Bij een recent project ben ik aangehaakt om de overgang van de vertrekkende manager en de instroom van de (nog te zoeken) instromende manager binnendienst soepel te laten verlopen. Zo bleef het team stabiel en hield het de focus op de business. Daarnaast heb ik, op basis van alle kennis en ervaring een aantal slimme veranderingen toegevoegd die helpen de omzet structureel te verbeteren.

Werk dit voor jou?

Benieuwd hoe interim sales management jouw bedrijf kan helpen tijdens een transitie? Ontdek de voordelen en plan vandaag nog een kennismakingsgesprek hieronder of neem direct contact met me op.

 

Wilfred

Laden...