Monday Blues

Ben je lekker uitgerust van je vakantie? Tijdens je vakantie gingen je gedachten misschien ook af en toe naar je werk. Onderzoek laat zien dat mensen de kerst- en zomervakantie vaak gebruiken om over hun baan of toekomst na te denken. Is dit weer zo’n post over ‘volg je hart’? hoor ik je denken… Maak je geen zorgen, dat is het niet.

Alles is belangrijk

Je bent net terug of start maandag weer. Je komt terug van vakantie, zit vol energie en hebt een lijstje in je hoofd met zaken die je na de vakantie echt wilt oppakken. Wellicht getriggerd door mijn summer reads?  Zaken die je bedrijf vooruit helpen en je team in beweging brengen. Maar dan begint maandag weer… Oh ja, even die 200 e-mails doornemen… overdracht met een collega in het MT die nu op vakantie gaat… even bijpraten met je team. Voor je het weet, is de eerste week voorbij en is dat lijstje met acties alweer naar de achtergrond verdwenen. Hoe doorbreek je dat? Hier zijn twee tips die mij helpen:

1. Maak het klein en beperk jezelf

Eerlijk? Ik maak dezelfde fout en trap in dezelfde valkuil. Wat voor mij werkt, is om in mijn telefoon notities te maken van wat ik wil bereiken en dit in kleine stapjes op een dagelijkse to-do-lijst te zetten. Niet te veel (maar 1-2 dingen per dag) en niet te lang (maximaal 1-2 projecten). Zo kan ik elke dag iets afvinken, wat mij een goed gevoel geeft en daadwerkelijk vooruitgang geeft. Wat is jouw methode?

 

2. Bedenk wat je nodig hebt

Het verzinnen van een to-do lijstje is voor veel mensen niet zo moeilijk. Velen vergeten echter om de benodigde middelen erbij te zetten. En als ze dat al wel doen, dan zijn ze vaak té optimistisch over wat er nodig is (dat je iets bedacht hebt, wil niet zeggen dat het al klaar is…). Zorg er dus voor dat je ook bedenkt wie het voor je gaat uitvoeren. Bedenk wat die persoon dan niet meer kan doen en hoe je dat oplost. Heb je niemand? Huur iemand in die de taak volledig voor je uit handen kan nemen. Ik ken wel iemand die beschikbaar is.😉

Nou, dat was het weer. Je hebt het al druk genoeg, en ik wil de laatste zijn die je in de weg staat bij het bereiken van jouw doelen.

Succes met opstarten en het realiseren van je nieuwe plannen! Wil je hulp? Neem dan hier contact met mij op of boek direct een meeting!

Wilfred

Laden...