Help mijn CCO is vertrokken!

Je bedrijf draait goed, iedereen zit op de juiste plek, en dan hoor je aan het einde van de maand: “Heb je even?” Gevolgd door: “Zo’n leuk bedrijf, unieke kans… Volgende maand ben ik weg. Sorry, maar ja.” Je commercieel directeur neemt ontslag. Wat nu?

 

Maak het jezelf niet te moeilijk: huur een interim-manager in.

Helaas zie ik dit vaak. Jij als directeur zit met je handen in het haar. In deze krappe arbeidsmarkt kan het zomaar 6 tot 9 maanden duren om een geschikte opvolger te vinden. Interim sales leiderschap biedt directe beschikbaarheid en de mogelijkheid om snel in te springen. Dit voorkomt onderbrekingen in de verkoopprocessen en houdt de pipeline gefocust. Je kunt zonder vertraging doorgaan met de dagelijkse bedrijfsvoering en je strategische doelen blijven nastreven. Bovendien brengt een interimmer vaak een schat aan ervaring mee, wat je kan helpen bij een broodnodige commerciële transitie.

Waarom niet?

Branchevreemd?

Opdrachtgevers in voor hen onbekende sectoren twijfelen soms: “Moet je geen expert in onze industrie zijn?” Mijn antwoord is: Nee, want het doel is niet om de komende jaren te blijven. Het doel is om de winkel draaiende te houden en, waar nodig, de commerciële processen te verbeteren. Daarnaast zorg ik ervoor dat de focus weer extern gericht is. Deze frisse blik van buitenaf is vaak juist een voordeel. Ook kan de nieuwe vaste kracht rustig worden ingewerkt, zodat een goede start gewaarborgd is.

De kosten

Vergeet niet dat je een interimmer vaak niet fulltime hoeft in te zetten. In mijn ervaring is 3 tot 4 dagen per week meestal al voldoende. Daarnaast heb je tijdelijk geen salarisverplichtingen voor een vaste kracht. Denk ook aan de kosten van omzetverlies als de focus tijdelijk niet op sales ligt.

Kortom

Is je commercieel directeur of salesmanager plotseling vertrokken en heb je geen vervanger klaarstaan? Bel me, dan bespreken we hoe ik jou kan helpen met een succesvolle transitie naar een nieuwe, vaste kracht.

Laden...