ZKHW Summer Reads

De zomervakantie periode begint! Binnen 2 weken zal heel Nederland van haar welverdiende vakantie genieten. Of je nu in Nederland blijft of dat je naar het buitenland gaat, veel mensen mogen graag in hun vakantie even een boekje lezen. Maar wat lees je dan en lees je dan ook werk gerelateerde boeken? Hier komen mijn ZKHW Summer Reads:

 

Voor ontspanning

Zelf ga ik meestal een week of drie op vakantie en dan verslind ik ook een aantal boeken. Het meeste is niet of nauwelijks werk gerelateerd. Dit jaar gaat onder andere ‘To End a War’ van Richard Hollbrook in de koffer maar ook Bourgondiërs van Bart van Loo krijgt een plekje.

 

Business literature

Meestal probeer ik naast ontspanning toch ook wel wat ‘business literature’ mee te nemen. ( Ik zal eerlijk bekennen dat niet alles gelezen mee terug gaat maar het lukt altijd wel om iets te lezen). Hier een aantal boeken die ik mee zal nemen:

 

Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman

Naar aanleiding van mijn recente blog waarin Unilever werd uitgelicht wil ik graag meer weten over Unilever en haar ex Topman Paul Polman. Het grote gevecht & het eenzame gelijk van Paul Polman van Jeroen Smit zit daarom in de koffer. Smit heeft al eerder boeken zoals De Prooi geschreven en ik houd wel van de solide opbouw van zijn verslaglegging. Dit soort boeken lees je in mijn ervaring net zo makkelijk als fictie.

 

The Sales Enablement Playbook

The Sales Enablement Playbook van Cory Bray en Hilmon Sorey. Twee heren die ook hun sporen in commercie hebben verdiend en rondom sales enablement een heel praktisch boekje hebben geschreven over hoe je dit thema beter in je bedrijf verankert.

 

Cracking The Sales Management Code

Op aanbeveling van Tony J. Hughes, meest gelezen auteur op linked in op het gebied van sales en schrijver van o.a. Combo Prospecting, heb ik Cracking The Sales Management Code van Jason Jordan gekocht. Waar veel geschreven is over sales, is er maar weinig op de markt over sales management. Dit boek gaat in op sales proces en sales metrics.

 

Dit zijn de ZKHW Summer Reads. Ik ben heel benieuwd welke ‘business literature’ jullie meenemen in de koffer! Laat het even weten en deel ze gerust met andere lezers!

 

NB. Mocht je op je strandbedje tot het inzicht komen dat je na de vakantie echt commercieel wilt versnellen maar heb je (nog) niet de juiste mensen? Stuur me dan even een mailtje of een appje en dan kunnen we vrijblijvend je ideeën verder bespreken.

 

Fijne vakantie!

 

Wilfred Kiekebelt

 

Over de auteur: Wilfred Kiekebelt (1977)  is eigenaar van ZKHW Commercieel Interim Management. Hij heeft in 20 jaar bij verschillende dienstverleners zoals General Electric en LeasePlan zijn sporen verdiend. Met ZKHW helpt hij bedrijven om, op interim basis, sales management rollen in te vullen. Als overbrugging naar een definitieve oplossing óf als middel om een commerciële transformatie snel en effectief te bewerkstelligen.