zkhw van start!

Met 20 jaar ervaring, gespecialiseerd in B2B sales en marketing gefocust op het versnellen van commercieel resultaat, heb ik eind 2019 besloten om nu als ondernemer andere bedrijven te gaan helpen hun groei te versnellen. Als commercieel directeur had ik altijd meer werk liggen dan mijn team en ik kon oppakken. Het ergste was, bijna alles levert omzet en marge op dus waarom doe je het dan niet?? Vaak was geld, knowhow of simpelweg tijd het probleem. Dat wil ik oplossen. Ik ben geweldig van start gegaan en de eerste opdrachten zijn inmiddels gerealiseerd.

Wat doe ik?

Interim commercieel management binnen de zakelijk dienstverlening met als sectorspecialisme mobiliteit. Van het tijdelijk vervangen van een commercieel manager/ directeur/cco tot het transformeren van commerciële organisaties. Als interim manager maar ook op basis van een project. Doel: omzet en margegroei van je onderneming versnellen met blijvend effect.

Wat los ik voor je op?

Als interim en project manager kan ik je helpen met verschillende onderwerpen:

Hoe houd je focus op het commercieel resultaat bij vertrek van een manager/ directeur?

Plotseling vertrekt je commerciële manager of directeur. Afgezien van de tijd dat het kost om iemand te vervangen geeft het onrust in je commerciële team. Dit is nooit goed is voor je resultaten. Wil je je resultaten veilig stellen? In dat geval kan ik je helpen om je team maximaal het oog op de bal te laten houden. Omzet blijft komen en je jaardoelen worden wél gehaald. Deze focus en zekerheid heeft grip en daarmee rust voor jou en je organisatie. Wil je meer weten over mijn interim oplossingen bel me dan even op 0646648656 of ga even naar mijn website

Versnellen van groei: Commercial Excellence

Je groei blijft achter of erger, je omzet krimpt. Hoe kom je hier weer boven op? Moet alles op de schop op óf kun je met een aantal specifieke projecten het tij keren?  Als directeur heb ik regelmatig met dit bijltje gehakt. De logische route is kosten terugschroeven en mensen vervangen. Dit zorgt echter voor interne focus en nul meerwaarde voor je klant. Het resultaat belandt al snel in een vicieuze cirkel. Minder mensen, minder marketing uitgaven en minder innovatie, je klantwaarde daalt nog sneller.

Ik heb in 20 jaar over alle 8 domeinen van commercie vele relevante projecten opgeleverd waarmee ik het resultaat weer in de lift heb gekregen. Ik noem dit Commercial Excellence. Ik ontwikkel en implementeer specifieke projecten maar verander/ transformeer ook complete commerciële organisaties.  Ik doe dit samen met je team. Dit zorgt niet alleen voor betrokkenheid en een blijvend resultaat maar ook heel simpel voor lagere kosten. Zo wordt het én groeien én slim met de kosten omgaan. Zo Kan Het Wel! Kijk voor de 8 domeinen maar ook voor eerdere projecten op mijn website.

Waarom dan zkhw?

Niet alleen vanwege mijn jarenlange ervaring maar met name vanwege mijn aanpak. Ik heb in de 10 jaar als manager en als commercieel directeur geleerd dat top down push niet zorgt voor duurzaam (lees blijvend) resultaat. Lijstjes, wortel en een stok helpen, maar zijn niet voldoende voor echt langdurig effect. Het gaat om de samenhang tussen klantbehoefte, motivatie en betrokkenheid van je team gecombineerd met een sterke focus op processen en output metrics. Wanneer deze elementen goed op elkaar inhaken creëer je duurzaam resultaat. Zo Kan Het Wel!

Dus…

Ben je dus iemand die hulp nodig heeft óf ken je iemand die elke nacht weer wakker ligt van stagnerende groei? Bel me dan even en dan bespreken we je uitdaging. 06-46648656. Kost niks! Zo Kan Het Wel!

Wilfred Kiekebelt

(delen wordt gewaardeerd)