Summer Reads 3 vakantieboeken

Net als vorig jaar heb ik weer Summer Reads, 3 vakantieboeken op mijn lijstje gezet voor deze vakantie. Met nog een lange to do lijst van zaken voordat je op reis gaat maak ik het je makkelijk. Welke boeken lees je in je vakantie? Hier zijn 3 mogelijk kanshebbers.

 

Problem Prospecting!? Richard Smith et al.

Wie herinnert zich niet zijn eerste sales job. Telefoon oppakken en bellen, zonder een gestroomlijnd verhaal (of juist te)  en zonder zelfvertrouwen. Ook in de afgelopen 10 maanden heb ik weer heel veel sales gesprekken gedaan. Hoe sluit je slim af?  Boek je wel vooruitgang? Laat je linked in wel voor je werken? Wat kan ik van anderen leren om sneller, beter en effectiever en stap verder te komen met een klant.

Richard Smith heb ik vorig jaar leren kennen. Een leuke kerel met een oprechte missie om sales beter te maken. Hij en zijn Refract.ai collega’s hebben een leuk, leesbaar en krachtig boek gemaakt op basis van hun eigen 30+ jaren ervaringen. In dit boek staan tips die je vandaag nog gaan helpen om meer pipeline te genereren. Niet agressiever maar slimmer en gericht op het oprecht helpen van je prospect. Het is helemaal van deze tijd doordat ze skills en tools zoals google en Linked In integreren. Het kost je 2-3 uurtjes leestijd en levert je significant meer pipeline op.

Kijk overigens ook eens op refract.ai. Ik heb geen aandelen en helaas zelf nog niet gewerkt met hun tooling. Zodra ik echter weer als interim sales manager aan de slag ben wil ik deze tooling direct gebruiken!

 

Coaching sales people into sales champions Keith Rosen

Wat me opvalt is dat er veel boeken zijn over hoe je een betere verkoper kan worden maar heel weinig over sales management. Hoe zorg je ervoor dat je weet hoe je een salesteam goed kunt leiden. Veelal (en ik heb me daar ook wel schuldig aan gemaakt ) zijn managers perfecte dashboard fetisjisten. Een soort tolk vertalers van deals naar hoger management. Zinloos tijdverdrijf en weinig motiverend. Hoe dan wel? Zelf geloof ik meer in gesprek en gevoel, in het waarom ze elke dag aan de slag gaan. Hoe ze te werk gaan. Data is te gebruiken als een diagnosemiddel – waar lopen ze vast en wat kunnen we samen bedenken om dit vlot te trekken. Ik ben heel benieuwd wat Keith Rosen te vertellen heeft!

 

2044 Robert Bridgeman

En dan iets heel anders. Geen sales gerelateerd boek – zelfs niets eens business maar een roman. Een boek van Robert Bridgeman. In juni heb ik het voorrecht gehad om 1 week te verblijven op zijn centrum – Terra Nova. Ik heb hier deelgenomen aan een transformatie retraite.

Tranformatieve wat?

Ik zal eerlijk zijn dat ik een zeer geloofwaardige referentie had (mijn vrouw) en dat zij de reden was dat ik de stap heb gezet. De mensen die mij goed kennen weten dat ik behoorlijk nuchter ben. Robert is echter in staat om spirituele zaken down to earth te houden. Na 1 week is er echt iets gebeurd en zien (voelen) is geloven.

En dit boek dan?

Robert heeft met 2044 een opvolger geschreven van het iconische 1984 van George Orwell. Hij heeft in dit verhaal veel van de achtergronden en technieken beschreven die ik die week ook heb ondergaan. Het boek speelt zoals de titel al doet vermoeden in 2044, is vlot geschreven en spannend. Naast een mooi inkijkje in de wereld van lichtwerkers is het voor de Star Trek liefhebbers onder ons ook een goed stuk science fiction. Lezen dus maar ook zeker gaan!

Groet Wilfred!

Over de auteur: Wilfred Kiekebelt (1977)  is eigenaar van ZKHW Commercieel Interim Management. Hij heeft in 20 jaar bij verschillende dienstverleners zoals General Electric en LeasePlan zijn sporen verdiend. Met ZKHW helpt hij bedrijven om, op interim basis, sales management rollen in te vullen. Als overbrugging naar een definitieve oplossing óf als middel om een commerciële transformatie snel en effectief te bewerkstelligen.